Hotell
Hotellet består utav 16 hotellrum och 7 lägenheter.

Hotellet har flera olika kategorier av hotellrum, där endast standard och storlek skiljer sig något. Men gemensamt för alla hotellrummen är att följande ingår:
– Sänglinne
– Handdukar
– Badprodukter från Rituals
– Frukostkorg

Hotellet erbjuder också flera unika hus och lägenheter att hyra med tillgång till eget kök och badrum med plats för 4-6 personer. Följande ingår i husen och lägenheterna:
– Sänglinne
– Handdukar
– Badprodukter från Rituals

Samtliga hus och lägenheter har eget kök och därav är det frivilligt att lägga till hotellfrukost (145kr p/p och natt)


Mer information om hotellet på Eksgården:

– incheckning sker mellan 15.00 och 18.00 samt utcheckning senast 11.00.

– Vår restaurang är väldigt populär, därför rekommenderar vi att ni bokar i god tid för att få plats. Det finns inga alternativ på gångavstånd från oss.

– Vi har aktivt valt att ta bort TV ur våra rum/hus/lägenheter för att vi tror på att njuta av ön och miljöerna runt omkring oss. Istället har vi valt att lägga in böcker på alla rum, läs ut eller ta med. Valet är ditt. Hotellet är också utrustad med snabbt och uppdaterat WiFi vilket tillåter dig att streama filmer, läsa nyheter eller sprida Eksgården över dina sociala medier.

– Vi älskar hundar och de är mer än gärna välkomna till oss. Vi lägger dock till en extra städavgift på 250kr, detta för att nästa gäst ska känna att rummet har fått den tid och omsorg som behövs efter våra fyrbenta gäster. (En stor del av våra rum tillåter vi hund på, men inte alla. Så försäkra dig om att du bokar rätt typ av rum)

– Eksgården ligger mitt på den öländska landsbygden i den lilla byn Gårdby. Vi är omringade av bondgårdar och därför förekommer det flugor, spindlar, bönder och bybor. Detta är tyvärr inget vi kan göra något åt, men vi försöker vårt allra bästa att hålla dem borta från er (bönderna och byborna är faktiskt riktigt trevliga när man lär känna dem och många har roliga historier om vår gård och närområdet, så passa på att prata med dem!).

– Hotellet är inte utrustat med AC och det har börjat bli väldigt varma somrar i Sverige. Så numera erbjuder vi svalkande drinkar i vår cocktailbar eller sköna fläktar att kunna ta med sig upp till rummen.

– Det finns i stort ingen kollektivtrafik eller taxiverksamhet på Öland, om man inte räknar att lifta med EPA-traktorerna som en tänkbar möjlighet. Därav är man beroende av att ta sig till och från oss med egen bil, vi bjuder på gratis parkering som plåster på såren.

– Vill ni ha tips på aktiviteter, stränder, vandrings eller cykelleder, restauranger, gårdsbutiker, loppisar eller vad du bör välja från frukostmenyn så finns vi alltid tillgängliga. Du är hela anledningen till att vi driver Eksgården.