Hållbarhet

Eksgården ligger på östra Öland och bara ett stenkast ifrån världsarvet Alvaret. Den oslagbart vackra miljö vill vi såklart bidra till att behålla och värna om och därför utgår vi från miljöns bästa i varje beslut vi tar. I vårt arbete för miljön är det en självklarhet att använda oss av lokalproducerade råvaror i allt från det som finns på tallriken till tvålen på hotellrummen.

Hållbarhetsarbete behöver inte vara så krångligt. För oss är det naturligt att välja öländska jordgubbar, plocka vinbär i trädgården och på sensommaren skörda våra egna vindruvor på innergården.

För oss står inte hållbarhet endast för miljöperspektivet utan vi arbetar också dagligen för social hållbarhet. Varje år väljer vi att skänka en del av vår vinst till Avasar som är en icke-vinstdrivande organisation som arbetar för alla barns rättighet till utbildning i norra Indien.

Vi har även valt att som ägare inte ta emot dricks. Istället ger vi våra gäster möjligheten att skänka motsvarande summa till Avasar vid utcheck eller vid betalningen av en middag.

Läs gärna mer om Avarsar på https://avasarorg.com