x
Gårdby 149, 386 92 Färjestaden

  Laddar Evenemang

  « Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

  Världsarvshelg hos Eksgården

  17 september, 2021 @ 03:00 - 19 september, 2021 @ 11:00

  3995:-

  Världsarvshelg på södra Öland

  18 – 19 september inbjuder Eksgården i samarbete med Sandby – Gårdby Hembygdsförening till en intressant helg då du med hjälp av kunniga guider kan ta del av natur och kultur i världsarvet Södra Ölands odlingslandskap och äta gott och trivas tillsammans.

  I arrangemanget ingår logi, frukost och middagar på Eksgården. Vi startar den 17 september med en 2 rätters meny och en god natts sömn innan vi den 18 fortsätter med frukost och därefter bussresa med guidning hela dagen. Lunch och eftermiddagsfika kommer även det ingå på lördagen. Efter en intressant dag kommer vi tillbaka till Eksgården där det finns tid för en stunds vila innan det är dags för 3 rätters middag på kvällen. På söndag förmiddag efter frukost avslutar vi med en guidad tur på Sandby borg.

  Södra Ölands odlingslandskap är med 14 socknar och 87 byar ett av Sveriges största världsarv. I vårt världsarv är det den långa kontinuiteten i markanvändning och markindelning som gör södra Öland unikt. Därför ingår hela landskapet med byarna, åkrarna och betesmarkerna Stora alvaret och sjömarkerna. Var du än är på södra Öland kommer du att se betande djur och aktiva gårdar.

  Våra guider är medlemmar i Sandby-Gårdby Hembygdsförening:

  Helena Lager är Fil. Dr. i växtekologi och hennes avhandling handlade om floran på alvarmark. Hennes kunskaper om den öländska naturen är dock betydligt bredare än så, det öländska kulturlandskapet är hennes specialitet. Helena arbetar sedan över 20 år tillbaka med naturvård på Öland och var med under hela processen när världsarvet bildades.

  Anders Waldenström är främst ornitolog, men har också en bred kunskap om Ölands natur. Han gillar att se det lilla i det stora. Hur allt hänger ihop i naturen från lärkan i skyn och vallmon i kornåkern, till hur väder och människor påverkar det öländska landskapet.

  Lars Alvarmo har i flera decennier varit en av lantbrukarna på södra Öland. Han är Ölandsguide och kan bland annat det mesta som är känt om mysterierna vid Sandby borg.

   

  Detta ingår i paketet för 3995:- per person:

  -Övernattning  2 nätter i dubbelrum, inklusive frukost

  -2-rätters middag fredag

  -Lunch lördag

  -Eftermiddagsfika lördag

  -3-rätters middag lördag

  -Buss och guidning

  Obs, enkelrumstillägg på 250:-/natt

   

  Boka genom att maila info@eksgarden.com eller ring oss på 070 7460670

  Detaljer

  Börjar:
  17 september, 2021 @ 03:00
  Slutar:
  19 september, 2021 @ 11:00
  Pris:
  3995:-