Frukost

Vår frukostfilosofi

Vi på Eksgården tycker att frukosten är dagens viktigaste mål och vill därför satsa på något färre produkter men riktigt bra råvaror i lugn och avslappnad atmosfär. Vi har alltid färska bär på vår frukost och när det är säsong har vi svarta, vita och röda vinbär från vår trädgård eller Öländska jordgubbar vilket vi tycker är något alldeles speciellt.

Gott bröd är något vi också värdesätter. Därför köpet vi det mesta av vårat bröd från Fredriks brödbod i Färjestaden. Men titt som tätt är vi lite extra morgonpigga och bakar brödet själva. På brödet måste man såklart ha gott pålägg och då tycker vi att det är bättre med en härlig god ost än flera färdigskivade varianter. De mesta av grönsakerna försöker vi odla själva på gården, på frukostmackan hittar du till exempel vår egenodlade sallad direkt från kryddlandet på baksidan av Mangårdshuset. .

När det kommer till den varma drycken på frukosten tycker vi även där att det är bättre med färre men bättre produkter. Vårt favorit kaffe är Arvid Nordqvist och det är även det som vi serverar er på morgonen. Det gröna, röda och det svarta teet kommer från Johan & Nyström. Juicen kommer från Rescued, där all frukt är räddad från att kastas.

Vi vill att frukosten ska vara en god och lugn start på dagen. All frukost serveras därför i picknick-korg. Ät den i vår vackra matsal, eller ta den med och sätt er i trädgården och njut av fågelkvittret och förhoppningsvis det fina vädret.