Frukost

Vår frukostfilosofi

Vi på Eksgården tycker att frukosten är dagens viktigaste mål och vill därför satsa på något färre produkter men riktigt bra råvaror i lugn och avslappnad atmosfär. Vi har alltid färska bär på vår frukost och när det är säsong har vi svarta, vita och röda vinbär från vår trädgård eller Öländska jordgubbar vilket vi tycker är något alldeles speciellt.

Gott bröd är något vi också värdesätter. Därför köpet vi vårt fina levainbröd och rågbröd från Fredriks brödbod i Färjestaden. Hittar du något annat bröd eller frallor på buffén har vi med allra största sannolikhet varit lite extra morgonpigga och bakat brödet själva. På brödet måste man såklart ha gott pålägg och då tycker vi att det är bättre med en härlig god ost än flera färdigskivade varianter. Däremot vill vi inte snåla med grönsakerna utan du kan hitta allt från egenodlad sallad till svensk gurka och öländska tomater på buffén.

När det kommer till den varma drycken på frukosten tycker vi även där att det är bättre med färre men bättre produkter. Vårt favoritkaffé är Arvid Nordqvist och det är även det som vi serverar er på morgonen. Både det gröna och det svarta teet Johan & Nyström. Juice, smoothie och energishots tycker vi också är en härlig sak vilket vi varierar lite från dag till dag. Oavsett kan du räkna med att det är ekologiska frukter eller grönsaker i.

Vi vill att frukosten ska vara en god och lugn start på dagen. Så ta för er av vår buffé sätt er i trädgården och njut av fågelkvittret och förhoppningsvis det fina vädret.