Om oss

Sedan 1 maj 2019 är det ny regi på Eksgården i Gårdby. Vi som tagit över heter Lovisa Ortvall och Gunnar Ellström.

I bergslagskogarna, närmare bestämt i Grythyttan träffades vi för 5 år sedan. Där läste vi 3 år hotell och värdskap vid Hotell och Restauranghögskolan som tillhör Örebro Universitet. Det var kärlek vid första ögonkastet till varandra, precis som vi kände kärlek vid första ögonkastet till Eksgården. Vi har många års erfarenhet från branschen där vi bland annat har jobbat som kock, restaurangchef, receptionist och husfru. Nu ser vi fram emot att ta hand om Eksgården och framhäva gården från sin absolut bästa sida. Vi vill att ni som gäster ska få känna harmoni under ert besök hos oss, få njuta av vår underbara trädgård och det fantastiska Öländska landskapet runt omkring.

Vi har en stor passion för mat och dryck och vårt fokus kommer ligga på att skapa en härlig stämning i mötet vid måltiden. I år kommer vi fokusera på att skapa en liten men naggande god lokalt producerad frukost, utveckla ett kafékoncept samt leverera en lättsam och god lunch. Vi kommer alltså i år inte ha öppet för middag förutom utvalda eventkvällar. Mer information om dessa kommer ni hitta framöver både på hemsidan och på våra sociala medier.

Allt det här klarar vi dock inte av själva utan i år har vi rekryterat ett fantastiskt team som kommer hjälpa oss hela sommaren fram tills efter skördefestivalen. I december kommer vi sedan duka upp för det Öländska jultabberaset.

Väl mött!